Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Château du Tertre | 2013 | Margaux | Bordeaux | Frankrijk
2020-09-08

Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! Wij houden van goed gerijpte wijnen. Hoe fijn is het dan als we deze Du Tertre uit 2013 kunnen aanbieden!

Het woord tertre betekent heuvel. Château du Tertre is dan ook gelegen op een heuvel, omringd door de wijngaarden. Het Château stamt waarschijnlijk nog uit de 12e eeuw, maar heeft sindsdien de nodige aanpassingen ondergaan.

De huidige eigenaar, familie Capbern-Casqueton renoveerde begin jaren ’70 van de vorige eeuw, de wijngaard en de installaties. Hierdoor verbeterde de kwaliteit zeer zeker, waardoor de wijn van Château du Tertre weer in de belangstelling kwam.

Het 50 hectaren tellen wijngaardareaal is voornamelijk beplant met de Cabernet Sauvignon (85%). Merlot (10%) en Cabernet Franc (5%) zijn de overige druivenrassen die hier staan.

Na de vinificatie ondergaat de wijn een klassieke opvoeding van twee jaar op deels (30-50%) nieuwe eikenhouten vaten. Hierdoor bezit de wijn veel hout met de bijbehorende aroma’s.

De kleur is briljant diep rood/paars. Rode en zwarte bessen, chocolade, een houtskool tintje en de geur van natte bosgrond in de herfst, zijn de kenmerken van deze uitmuntende 5e cru. Du Tertre is net als grote broer Giscours elegant en levendig. De afdronk is spannend en lang met de juiste diepte om heel lang van na te genieten.

Serveert U Château du Tertre dan ook bij een mooi stevig vleesgerecht of bij harde Hollandse kazen.

Geniet van deze wijn tussen 2020 en 2025 dan is hij op zijn best.

2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency