Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Château Laffitte-Teston uit Sud-Ouest
2023-04-25
Jean-Marc Laffitte is een perfectionist en levensgenieter pur sang. Dat straalt hij uit en daar smaken zijn wijnen naar. Enkele jaren terug is zijn gehele wijnbedrijf gerenoveerd en gemoderniseerd. De ondergrondse kelder biedt plaats aan 600 barriques en zijn proeflokaal heeft een panoramisch uitzicht. Zijn kinderen Ericka en Joris, inmiddels de 5e generatie, staan al in de startblokken. De witte wijnen (zowel droog als zoet) van Jean-Marc staan bekend als de top van de appellatie en jaar in jaar uit weet hij ze nog te perfectioneren.

Deze nieuwe wijnen komen uit het gebied van MadiranSud-Ouest Frankrijk. De witte wijn draagt de appelatie Pacherenc du Vic Bilh. De moeilijke naam van deze wijn komt van 'pachet-en-renc'. Dit betekent : de stokken op een rij. Waarschijnlijk werden hier reeds lang geleden de wijnstokken langs palen geleid toen dit veelal nog wild en ongeleid gebeurde. Vic Bilh is de oude naam van dit gebied.

De Cuvée Ericka wordt gemaakt van de volgende druivenrassen; Petit manseng 70%, gros manseng 20% & petit courbu.
Mooie rijke geur met vanille en licht getoast hout. Brede, droge smaak met ananas en abrikoos en een finale waarin rijp citrusfruit zoals kumquats en mandarijn. Fijne zuren zorgen voor frisheid, elegantie en complexiteit.

De rode wijn komt uit de appelatie Madiran. Deze appelatie is zeer klassiek maar hoor je vandaag de dag niet zo vaak meer. We zien hier de tannat druif; s’werelds stevigste druif in tannines.  Voor de echte liefhebber van krachtige wijnen! Deze wijn wordt gemaakt van 100% tannat. Een fijne, harmonieuze geur waarin mokka, chocolade, vanille en pruimen als gevolg van de opvoeding op nieuwe eikenhouten vaten, naast klein donker fruit als bosbessen en braam. De smaak is stevig en direct met een fraai concentraat in de jeugd maar ook een bepaalde romigheid die de wijn na enkele jaren flesrijping blijft behouden en er voor zorgt dat de wijn niet uitdroogt. Fraaie afdronk waarin het hout mooi is verweven met het fijne fruit. 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency