Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Champagne van Hugues Godmé | Brut Réserve premier cru
2021-11-23
Richting de feestdagen willen we heel graag onze nieuwe champagnes uitlichten die we geselecteerd hebben voor de Vughtse Wijnkoperij.

Wij hadden namelijk al een groot assortiment aan grotere champagne merken en huizen (ook wel négociant manipulant genaamd) deze huizen kopen vaak naast soms hun eigen wijngaarden, druiven in bij andere boeren. Wij hebben ons nu echt specifiek gericht op de kleinere wijnboeren die hun eigen wijngaarden beheren (ook wel récoltant-manipulant genaamd) en we hebben goed gekeken naar alle regió’s en stijlen binnen de champagne zodat we voldoende keuzes kunnen bieden. Jennifer heeft dit op zich genomen en zij werkte in de horeca voorheen ook al met Mark Haasdijk, onze importeur van deze champagnes. Bij Restaurant Inter Scaldes *** in Zeeland hielden we toen ik er werkte jaarlijks een champagne blind proeverij om zo te kijken welke champagne er werd geschonken als huischampagne. Hugues Godmé is ook zo’n champagne die blind geproefd boven aan de lijst kwam samen met het huis Legras & Haas welke huis wij ook in het assortiment hebben opgenomen. Dit is natuurlijk altijd bijgebleven en van Jennifer mocht deze champagne dan ook niet ontbreken in het assortiment. Wij zijn bij de Vughtse Wijnkoperij ook razend enthousiast na het proeven van deze champagne en laten jullie dit graag zelf ervaren!

De wijngaarden van Hugues Godmé strekken zich uit over 7,4 hectare langs de Montagne de Reims, waarmee ongeveer 40.000 flessen per jaar geproduceerd worden. Zijn Chardonnay druiven staan gepland in de premier cru gemeentes Villers-Marmery, Meunier in Ville-Dommange en Pinot Noir uit Grand Cru gemeentes Verzy & Verzenay. Ongeveer 3 gelijke delen Meunier, Pinot Noir en Chardonnay. Relatief veel reserve wijn ca 50%!, deels op hout opgevoed en deels malo.

Uitgesproken door zijn zuivere en pure karakter, maar toch toegankelijk. Aroma’s van citrus, toast, gebrande noten, honing en in de smaak rond, complex en uitgesproken zuren met een verfijnde mousse. Je schenkt deze champagne heerlijk als aperitief vóór de maaltijd maar ook als begeleider van diverse gerechten zoals vis taco’s, Focaccia Pugliese met aardappel en courgette of lekker bij mac & cheese.
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency