Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Chardonnay van Hamilton Russell!
2021-12-07
Nu alle fijne feestdagen weer in het vooruitzicht zijn en klanten bij ons veel om cadeaus vragen adviseren wij graag naar onze bijzondere wijnen!

Zo ook hebben we recent een nieuw wijnhuis in ons assortiment opgenomen namelijk Hamilton Russell. Afgelopen november volgde Naomi een masterclass van Hamilton Russell gepresenteerd door meneer en mevrouw Hamilton Russell zelf. Wat het meeste bij blijft is de combinatie van enorme passie met een hele ingetogen bescheidenheid. En bescheiden…. dat is deze wijn zeker niet. Een strakke, minerale wijn met veel lengte en complexiteit. In de geur limoen, witte peer, perzik, floraal en toast aroma’s. Elegant maar toch gestructureerd met een sterke persoonlijkheid.

Hamilton Russell is gesitueerd in Hemel-en-Aarde vallei wat valt binnen het wijngebied Walker Bay. Het is een internationaal bekend wijnhuis wat over 170 hectare aan landgoed beschikt. Oprichter Tim Hamilton Russell kocht het onbebouwde landgoed van 170 hectare in 1975. Het wijnhuis haalt mening wijnkaart van talloze Michelin-sterrenrestaurants over de hele wereld. De restaurants zijn goed voor 2/3e van hun omzet en de rest bestaat voornamelijk uit topdeskundigen die verkopen aan verzamelaars en liefhebbers die vaker wel dan niet dol zijn op fijne Bourgogne wijnen. Ze zijn dus zeer succesvol en worden vergeleken met de top. Daarnaast hebben de wijnen nog een reputatie om bijzonder goed te rijpen.

Op dit moment zit de 2e generatie van de familie in het bedrijf en zij richten zich op topkwaliteit pinot noir en chardonnay. Deze wijnen worden verkocht in meer dan 50 landen en uniek (voor Zuid-Afrika) zijn ze gericht op één enkel landgoed (monopole) voor pinot noir en chardonnay. Er worden geen reservewijnen of tweede wijnen gemaakt.

In vergelijking met andere wijnen uit de nieuwe wereld zijn de pinots van Hamilton Russell minder fruit gedreven maar juist meer gestructureerd en kruidiger. De chardonnays zijn minder mollig en alcoholische maar juist strak en complex.

Serveer met rijkere visgerechten zoals tarbot met basilicumsaus of
solé a la meuniere, parelhoender, paddenstoelenrisotto of fettuccine met kip en venkel.
 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency