Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Chateau Musar 1998 en 2000
2021-04-13
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! Het openen van Chateau Musar is altijd een feest van aroma’s, een bom van smaak en een mooie verfijning. Hoe mooi is het dan om verschillende jaargangen naast elkaar te proeven. In een kleine serie hebben wij voor je aangekocht de jaren 1998 en 2000. Dat proeven naast onze meest recente Musar uit 2013 is goed voor een avond lang genieten en en een heel gave herinnering!

Chateau Musar geldt als één van de meest bijzondere wijndomeinen in de wereld. Het  gevestigd in een gebied waar de wijnbouw al meer dan 6000 jaar oud is: de Bekaa Vallei in Libanon. De 180 hectare wijngaarden van het bedrijf liggen ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Beiroet, tussen twee bergketens in. De blauwe druiven groeien er op zo’n 1000 meter hoogte, de witte op ongeveer 1500 meter. Ze zijn geworteld in stenige bodems met kalksteen en kiezel.

Het klimaat is heet, zonnig en droog, met frisse bergwinden en koude nachten. Goed voor de druiven, die rustig en gezond rijp kunnen worden en frisse zuren op kunnen bouwen. Het is een perfecte plek voor natuurvriendelijke wijnbouw; Chateau Musar was Libanons eerste gecertificeerd biologische wijndomein. De druiven worden met de hand geoogst en op natuurlijke wijze vergist. De wijnen blijven ongefilterd en de hoeveelheid toegevoegde sulfiet is minimaal.

2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency