Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Chinon van Domaine Fabrice Gasnier!
2021-10-12
De langste rivier van Frankrijk 'de Loire', verbindt niet alleen de mooiste kastelen maar ook tal van wijngemeentes die worden verdeeld in verschillende regio’s. De gemeente Chinon valt onder de Touraine regio en bevindt zich in het oosten. Binnen de appelatie Chinon maken ze witte, rode en rosé wijnen. De rode wijnen worden allemaal gemaakt van de Cabernet Franc druif (90%) en zij mogen als ze willen 10% Cabernet Franc toevoegen. De beste worden gemaakt van 100% Cabernet Franc. Buiten Noord-Frankrijk wordt de Loire, met uitzondering van Sancerre en Pouilly-Fumé, vaak over het hoofd gezien door moderne wijnliefhebbers. Voor de opwarming van de aarde kenmerkten deze wijnen zich door een hoge zuurgraad. Lange warme zomers zijn niet gebruikelijk in de Loire waardoor de rode druif Cabernet Franc niet voldeed aan de gebruikelijke verwachting van bijvoorbeeld alcohol en tannine. Maar door de klimaatverandering en beter wijngaardbeheer zien we vandaag de dag rijpere stijlen Cabernet Franc.

Wereldwijd is er slechts een ruime 54.000 hectare aangeplant van de Cabernet Franc druif. Deze druif kent een geheel eigen karakter, voor de liefhebber die van elegante, terroirgedreven en complexe rode wijnen houdt. Het is geen wijn voor iemand die van zwoele jamachtige geuren en zware smaken valt.

Deze Cuvée Les Graves dankt zijn naam aan de kiezelbodem. Het betreft een perceel van 11,5 ha, met een leeftijd van de stokken tussen de 20 en 40 jaar. Bij binnenkomst worden de druiven op kwaliteit geselecteerd, vergist wordt in cementen cuves, de wijn rust op zijn bezinksel en wordt in het voorjaar gebotteld. De wijn wordt niet gefilterd en kan bij het ouder worden iets depot ontwikkelen.

Serveer naast eendenborstfilet met sinaasappelsaus, kalkoen met cranberrysaus, geroosterd varkensvlees, rund of lams-stoofpotten en ook lekker bij gerechten met linzen, geroosterde rode paprika, champignons, aubergine en prei.
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency