Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij : Copenhagen Sparkling Tea Company Sparkling Juicy Tea | VINTER uit Denemarken
2023-01-03

Ook via deze weg wensen wij iedereen een prachtig 2023. Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Het jaar start vaak bij gezellig nieuwjaar borrels, maar ook met dry januari of gewoon een beetje minder. Het leuke van deze spalking tea is dat deze speciaal voor de koudere wintermaanden is gemaakt en ook maar 5% alc.

Toen de bekroonde Deense sommelier Jacob Kocemba in 2011 in zijn wijnkelder begon te experimenteren met thee, kreeg hij te maken met wel 1.000 jaar oude theetradities. Met de ambitie om een geheel nieuw soort drank en een unieke alcoholvrije ervaring te creëren, begon Jacob nieuwe methoden te ontwikkelen om uiteenlopende theesmaken bij verschillende temperaturen te onttrekken.

Het idee achter VINTER was om een unieke smaak te creëren, die past bij de  koude maanden en de vele feestelijke en gezellige tradities van de winter. Het begint met warme aroma’s van kaneel, kardemom, kruidnagel en rozijnen als gevolg van de Chai thee. Deze pittige kenmerken zijn ook terug te vinden in de smaak, waar ze vergezeld gaan van discrete tonen van bergamotolie uit de Earl Grey-thee. Dit resulteert in een soepele, elegante en ronde ervaring, met een intense afdronk en gebalanceerd door hints van citrus. VINTER is perfect als aperitief tijdens de winter en in combinatie met zoetigheden en desserts. Het past ook goed bij een zoute kaasplank of meer oosterse gerechten.

2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency