Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij; Corbières van Château Vieux Parc
2022-11-29
Corbières (15.000 ha) is een van de belangrijkste appellaties en de grootste in de Languedoc. Het gebied ligt aan de kust in het zuiden van Frankrijk, globaal tussen de steden Narbonne en Carcassonne. Er worden verrassend mooie wijnen gemaakt, voornamelijk rood (90%), en een beetje rosé en wit. Omdat de bodem zo gevarieerd is, is het gebied onderverdeeld in 11 subregio’s, ‘terroirs’ genoemd. Ook het klimaat is zeer verschillend per gebiedje door de invloed van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Ook de hoogteverschillen in de streek spelen een rol. De meest aangeplante rode druif hier is de carignan, met daarna syrah, mourvèdre (in de warmste delen), cinsault, grenache en de lokale soorten als picpoul noir en terret.

Château du Vieux
Parc dateert van rond 1850, een eeuw later trouwde Guy Panis met de dochter van de eigenaar Pierre Mialhe. Zijn kleinzoon Guillaume Panis, de 6e generatie, kwam in 2005 in het bedrijf, dat momenteel 40 ha wijngaard in de AOP Corbières en 30 ha in de Vin de Pays bezit. De bezitting is gelegen in het dorpje Conilhac-Corbières, waar de natuur ruw en ongerept is. De wijngaarden liggen op zuid, beschermd door het massief van l'Alaric, de oude bodems bevatten kalk, klei en kiezel. In de wijngaard wordt met respect voor de natuur gewerkt, men produceert zowel rode als witte wijnen. Vergist wordt in betonnen cuves, voor de witte wijnen wordt roestvrij staal gebruikt.

Bij de Vughtse Wijnkoperij hebben wij nieuw in ons assortiment de Corbières Cuvée Pierre Mialhé op normaal en magnum formaat. Wij zijn zeer verast over de goede prijs/kwaliteit verhouding! Enorme aanrader als geschenk voor de feestdagen.
Focus op zwart fruit, kruidigheid, rijkdom en heerlijk doordrinkbaar.
 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency