Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! De nieuwe jaargang 2023 Mip rosé
2024-03-05
Afgelopen weekend mochten we al heerlijk genieten van het lekkere weer, en na een regenachtige dinsdag wordt er ook weer veel zon verwacht de komende week! Dit vraagt om een lekker glas rosé voor de liefhebbers. Wij proefden met onze importeur van de mip rosé de nieuwe jaargang en zijn daar als altijd erg enthousiast over.
Een gulle rosé wat we mogen verwachten van mip; een hoge fruit intensiteit welke je glas uitspat en je helemaal inpakt ! Aroma’s van rood fruit als kersen, frambozen en rode bessen maar ook nectarine, peer en honingmeloen met een frisse groene kruidigheid.

Het wijndomein Guillaume & Virginie Philip wordt gerund door Guillaume en zijn vrouw Virginie Philip. In 2007 hebben zij hun eerste wijn, de inmiddels beroemde MIP rosé, gemaakt. De wijngaarden zijn gelegen aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier. De bodem rond het domein is gevormd uit klei, leem en zand, een ideale samenstelling voor de productie van zeer smaakvolle roséwijnen die rijk zijn aan aroma’s.

Door het warme en droge klimaat heersen er bovendien weinig ziektes in de wijngaarden en is het gebruik van bestrijdingsmiddelen nauwelijks nodig. Deze natuurvriendelijke aanpak heeft vanzelfsprekend een positief effect op de wijnen van Guillaume & Virginie Philip. Die zijn namelijk fruitrijk, elegant kruidig, floraal en bovenal zuiver.

Voor de MIP Classic worden ’s nachts geplukte cinsault, syrah en grenache (respectievelijk 60%, 20% en 20%) direct na ontstelen apart geperst en separaat vergist op gekoelde tanks. Na persing wordt het druivensap vergist in gekoelde tanks. Daarna rust het sap zo’n 4 maanden op z’n gistbezinksel om een nog mooiere fruitigheid te ontwikkelen.

Serveer deze licht getinte rosé als aperitief en/of borrelwijn en als frisse begeleider van diverse Aziatische gerechten zoals pad thai, kip tandoori of yakitori spiesjes, diverse salades zoals blauwe kaas met peer, nasi goreng met zoetzure komkommer salade en tajine met pruimedanten.
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency