Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! De Stefani | Selection 'Solèr'
2019-12-10
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! Ons assortiment Italiaanse wijnen is al groot, maar telkens komen we toch weer zoveel mooie aanvullingen tegen. Dit keer wijnen van De Stefani uit de Veneto. Echt blij mee!

De geschiedenis van dit familie bedrijf gaat terug tot 1866. Vandaag de dag staat het bedrijf onder leiding van Alessandro De Stefani, gediplomeerd oenoloog, en komen de wijnen van De Stefani voor in alle belangrijke Italiaanse wijngidsen. De wijngaarden van De Stefani zijn gemiddeld 25 jaar oud en beplant met 8.400 stokken per hectare. Het lage rendement van 450-950 gram per stok zorgt voor complexe wijnen met een diepe concentratie.

?De Marzemino en Refosco druiven worden gedroogd en de andere druiven ondergaan een traditionele vinificatie bij gecontroleerde temperatuur. De gedroogde druiven worden ontsteelt en gekneusd. De vergisting vindt plaats in aparte vaten bij gecontroleerde temperatuur. De wijn rust 12 maanden in barriques en hierna nog 12 maanden op fles.

De Marzemino druiven komen van de wijngaard Colvendrame in Refrontolo, gelegen op de heuvels tussen Conegliano en Valdobbiadene in het noorden van Venetië. De Refosco, Carmenere, Merlot en Cabernet druiven komen van de Le Ronche wijngaard uit Fossalta di Piave. De bodem in Refrontolo is rijk aan klei en turf. In Fossalta di Piave bestaat de alluviale bodem voornamelijk uit klei.

Helder robijnrood van kleur met een dakpanrode rand. De geur is zuiver, fris, fruitig en verfijnd. Een stijlvolle wijn met een prachtige balans. Heerlijk rijp fruit, een mooie complexiteit en een lange afdronk met een prettige frisheid. Een complete wijn.
 
2020® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency