Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: de wijnen van Günter en Regina Triebaumer
2022-11-08
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! De wijnen van Triebaumer zijn een mooie uitbreiding van onze oostenrijkse collectie.
Ten eerste zijn we blij met de appellatie Rust uit  Burgenland, vanwege de kwaliteitswijnen die hier geproduceerd worden. Ten twwede omdat Triebaumer een supergoede reputatie heeft op het gebied van wijnmaken, wat je terugproeft in deze 3 wijnen! En als letterfreaks vinden tenslotte we ook het label geweldig!

Günter en Regina Triebaumer hebben zich na veel omzwervingen om de wereld van de wijn gevestigd in Rust, Burgenland. Het land waar zij geboren zijn en hun families al generaties actief zijn in de wijnbouw. Zij hebben  onder meer in Zuid-Afrika wijn gemaakt en ervaring opgedaan. 

De streek Burgenland is voornamelijk bekend om de rode en dessertwijnen. Samen hebben zij de verantwoordelijkheid over de 25 hectare wijngaarden die zij bewerken met veel respect voor natuur, druif en terroir. Nooit hebben zij gewerkt met herbiciden of insecticiden. Sterker: al jaren zijn zij nauw betrokken bij het project “no sex for butterflies”.  

Een project waarmee met behulp van insecten andere schadelijke insecten worden bestreden.  Het wijngoed is niet gecertificeerd biologisch, maar alle voorwaarden hiervoor worden nageleefd. Er worden in de gehele vinificatie geen dierlijke producten gebruikt zodat de wijnen passen in een veganistische dieet.

Bij Triebaumer vindt de oogst volledig manueel plaats. De druiven voor deze wijn worden eind september  geplukt in kleine kratten. Na de oogst worden de druiven ontsteelt en volgt de fermentatie. De gisting vindt volledig plaats op roestvrij staal op een temperatuur van 18°C en duurt zo’n 4 weken. 
We hebben 3 wijnen in ons assortiment opgenomen: de supersappige complexe Sauvignon Blanc, de verfijnde mineralige Furmint en de zoet-sappige en delicate Beerenauslese.
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency