Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: De wijnen van Villa Giada uit Piemonte!
2021-07-13
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! Barbera, op nummer 3 de meest aangeplante druif in Italie. De druif staat bekend om zijn diepe kleur, volle body en lage tannines. Sappig, licht met een goede doordrinkbaarheid. Vaak voor directe consumptie en sommige zijn gebaad bij flesrijping. Ook wel de Italiaanse versie van de Franse Beaujolais wijnen. We zien de Barbera druif voornamelijk aangeplant op de heuvels in Piemonte maar ook in Emilia-Romagna, Puglia, en op het Italiaanse eiland Sardinië. Door zijn hittetolerantie ook steeds vaker in wijngebieden uit de Nieuwe Wereld zoals Zuid-Australië of Argentinië.

Wij bij de Vughtse Wijnkoperij werden verast met de wijnen van Villa Giada. Azienda Agricola Villa Giada ligt in het hart van de wijnstreek Piemonte, in de buurt van Monferrato en Langhe, tussen de heuvels van Asti en Alba. De bijna dertig hectare wijngaarden die het domein telt bevinden zich rond enkele boerderijen.

Wij hebben in het assortiment de basiswijn Suri opgenomen.  De meest toegankelijke stijl, sappig, bosfruit en rokerig in de geur. Heerlijk om ook gekoeld te drinken! Daarnaast de Barbera d’Asti Superiore Quercia en Barbera Nizza DedicatoDe single vineyard wijn Dedicato is afkomstig uit Nizza en Quercia uit de gelijknamige cru met de status Barbera d’Asti Superiore. 2 gastronomische wijnen bij uitstek!
Serveer deze cru’s met gebraden varkensvlees, lamschenkel, wildzwijn en stoofpotten op Italiaanse wijze met parelhoen of konijn, maar denk ook aan risotto met diverse paddenstoelen.
 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency