Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Delagrange - Hautes-Côtes de Beaune Blanc & Rouge
2023-04-11
Gelukkig staat ons Bourgogne schap sinds deze maand weer wat voller dan vorig jaar. We weten helaas dat de productie de laatste jaren erg schaars is en dat dit alleen maar erger is geworden. In 2020 en 2021 werden er bijv. 50% minder druiven binnengehaald dan voorgaand jaar. Het verlies schommelt per regio. Gelukkig beloofd 2022 veel meer!

Voor nu een nieuwe appelatie in ons schap binnen de Bourgogne namelijk;
Hautes-Cotes-de-Beaune (blanc & rouge). Waar wij erg blij mee zijn!

Met zijn moderne stijl wijnen en idem etiketten biedt Delagrange de ideale wijnen voor de Bourgogne-liefhebber. De professionaliteit straalt van het wijnhuis af, waarbij de hygiënische en duurzame productiemethoden tot uiting komen in loepzuivere wijnen die het beste uit de grote Bourgogne-appellaties naar voren brengen.

De wijngaarden hebben een ligging op het zuid/zuidoosten en liggen op 100-150 meter hoogte. De bodem bestaat uit rode, stenige mergel. Druiven worden met de hand geplukt.

De blanc geeft in de geur een licht zachte fruitintensiteit met aroma’s van citrus fruit als citroen, boomfruit als gele appel en peer. Licht floraal als appelbloesem, hazelnoot en een lichte invloed van het eiken als toast en toffee. De smaak is elegant en levendig met frisse zuren, gemiddelde body en finale. Serveer met diverse gerechten als orzo met tomaat en garnalen, heerlijke bij vis als gebakken heilbot met beurre blanc, vegetarische als gegrilde groenten met buffelmozarella.

De rouge geeft in de geur een licht zachte fruitintensiteit met aroma’s van rood fruit als kers, framboos en cranberry. Licht floraal als viooltjes, kruidigheid van anijs en kruidnagel en een lichte invloed van het eiken als toast en kaneel. De smaak zacht en levendig met frisse zuren, ronde tannines, gemiddelde body en finale. Serveer met diverse gerechten als gebraden lamsschouder, wild als konijn en kwartel.

 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency