Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Domaine Clau de Nell | Anne Clade Leflaive | Grolleau en Cabernet Franc
2020-09-29
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: de bijzondere verwenwijnen van Clau de Nell! Wat is het fantastisch om deze parels aan ons assortiment toe te voegen. In 2000 kochten Claude en Nelly Pichard het domein en doopten het om tot Clau de Nell. Het tweetal werkte reeds biodynamisch en kwam hierdoor in contact met Anne-Claude Leflaive en haar man Christian Jacques, die hun kennis en ervaring van biodynamische wijnbouw deelden met andere jonge, idealistische wijnmakers. Het domein is in 2008 overgegaan naar Anne-Claude Leflaive. 
Domaine Clau de Nell ligt in Ambillou Château, in het departement Main-et-Loire in Loire-streek en wordt vanaf 2009 geleid door Sylvain Potin.
De 12 hectare aan wijngaard liggen aan één stuk en worden omringt door bossen en velden, zeer bevorderlijk voor de biologische wijnbouw. De bodem bestaat uit klei, vuursteen en tufsteen en is beplant met 5 hectare Cabernet Franc, 3 hectare Grolleau, 3 hectare Chenin Blanc en 1 hectare Cabernet Sauvignon. Op het hoogste punt bereikt het perceel een hoogte van 101 meter boven zeeniveau. De natuur staat centraal; deze respecteren en zijn gang laten gaan en weten en begrijpen wat er dan gebeurt. Het terroir en de vintage laat Sylvain Potin optimaal tot hun recht komen in de wijnen. Unieke, vooruitstrevende en pure wijnen van een domein met een bijzonder verhaal.
Grolleau wordt veelal gebruikt voor rosé. Clau de Nell daarentegen maakt een heerlijke biodynamische rode wijn van 100% Grolleau. Vol fruitig, rijk en sappig met knisperend rood fruit, kers en braam. Florale tonen, subtiele specerijen en een mooie rokerigheid op de achtergrond. Een delicate en en soepele wijn met een uniek karakter.
De Cabernet Franc kent een complex en gelaagd smaakpalet met zowel rijp rood als zwart fruit, florale en aardse tonen, subtiele houtinvloeden, fraîcheur en een kruidig randje. Sappig en elegant, doch met stevige tannines en een textuur die met de tijd wint aan zachtheid. Levendig en in balans.
 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency