Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Domaine de Grangeneuve | Charme d’Été | Rhône | Frankrijk
2021-07-20
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! Vandaag de dag is er steeds meer vraag naar rode wijnen die je licht kan koelen vooral met het fijne zomerweer.

Toen Odette en Henri Bour in 1964 het domein in Côteaux de Tricastin - sinds 2010 Grignan les Adhémar genaamd (een appellatie in Zuid-Rhône)  - kochten, was er in de wijde omgeving geen druivenstok te bekennen en groeiden er alleen maar eikenbomen en graan. Toch plantte het echtpaar Rhône-druiven aan en het gebied bleek uitermate geschikt voor wijnbouw! In tegenstelling tot veel druivenboeren in de Rhône besloot de familie Bour zelf wijn te gaan maken. Het domein wordt sinds 1980 geleid door Henri Jr. En onder zijn leiding groeide het domein tot een van de meest gewaardeerde van de streek. Het domein strekt zich uit over 65 hectare waarop typische Rhône-druiven staan aangepland.  De wijnen van Domaine de Grangeneueve zijn modern, puur en karaktervol en hebben een ontzettende goede prijs-kwaliteitsverhouding.
De wijn wordt gemaakt van jonge stokken Grenache en Cinsault die relatief vroeg geoogst worden en heeft daarom een frisse, fruitige smaak.

Serveer lekker gekoeld op 12 a 14 graden als aperitief bij een zomerse avond, als lichte wijn bij de barbecue, bij een fijne borrelplank met zwarte olijven en gegrilde worst, ook fijn bij pizza en diverse groente gerechten zoals ratatouille.
 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency