Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Domaine de la Baume | La Baume Blanc Languedoc | Frankrijk | 2021
2022-06-21

Domaine de la Baume heeft ons recent verrast met een nieuwe wijn. Een witte wijn gemaakt van 100% Grenache Blanc in een zomers uitstraling.

De naam Domaine de la Baume is afgeleid van het woord “baume” dat grot betekent in het Frans. Hiermee worden de grotten bedoeld die gebruikt werden voor opslag door brons handelaren in de 14e eeuw. De hoofdgebouwen van het domaine werden 350 tot 150 jaar geleden gebouwd van steen uit een lokale groeve.

De druiven voor de La Baume blanc worden in de nacht bij de koudste temperatuur geoogst. Vervolgens vindt er vinificatie in RVS plaats. Dit beide om een frisse stijl wijn te garanderen. En dan is het zeker.

De wijn heeft een hoge fruitintensiteit met aroma’s van grapefruit, limoen en meloen. De smaak in aangenaam zacht met een fijne bitter.

Lekker als aperitief of bij de borrel als begeleider van salades zoals geitenkaas salade maar ook met vis gerechten als bouillabaisse, ceviche, tonijn tartaar, sardines, gerookte makreel of gebakken kabeljauw met salsa verde.

2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency