Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Domaine Paul Prieur | Sancerre Blanc & Rouge
2020-10-20

Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! Sancerre Blanc & Rouge van Domaine Paul Prieur. Binnenkort start de wijn verkoop actie van de Ronde Tafel Vught. Voor het 3e jaar op rij is de Vughtse Wijnkoperij partner in deze actie. Het doel waarvoor de Ronde Tafel geld inzamelt is opnieuw Stichting Leergeld Vught. Speciaal voor deze wijnverkoop actie selecteerden wij een duo van Sancerre Blanc &  Rouge, 2 toppers uit de selectie dit jaar!

Domaine Paul Prieur is gevestigd in het plaatsje Verdigny in het departement Cher. Het is een familiebedrijf waar Luc de elfde generatie is die het wijndomein leidt. In Verdigny en rond het dorp Sancerre bezit de familie ruim achttien hectare wijngaarden.
Twee derde is beplant met sauvignon blanc voor de witte Sancerre-wijnen. Het overige deel wordt ingenomen door pinot noir voor rosé en een aantal rode Sancerre-wijnen. Prieur bezit wijngaarden in de beste delen van Sancerre.

Domaine Paul Prieur | Sancerre Blanc:
De geoogste druiven worden per bodemsoort apart vergist, op temperatuurgecontroleerde RVS cuves en rijpt hierna nog 7 maanden op de lie. Stuivend en fris met groene appel en buxus verrijkt met bloemengeuren, een vleugje specerijen en een sappig frisse smaak. Serveer als aperitief of aan tafel bij verfijnde en pure visgerechten, schaal- en schelpdieren, asperges, lichte bereidingen met wit vlees en bij een salade met geitenkaas.

Domaine Paul Prieur  | Sancerre Rouge:
Domaine Paul Prieur probeert heel duidelijk een rode ?pinot noir te maken die zich onderscheidt van zijn ?Bourgognebroertjes. Van zijn laag in de dalen gelegen ?kleirijke wijnpercelen oogst hij handmatig de vruchten ?waarvan het sap na vergisting een korte tijd doorbrengt ?in gebruikt eikenhout. Hij maakt geen aparte of speciale ?cuvées; de hele oogst wordt geassembleerd in een enkele ?wijn die mooi aromatisch is, met veel rood fruit, ?aangename tannines en een ronde structuur.

2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency