Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Domaine Saint-Cyr Beaujolais
2023-03-21
Lang geleden onder een slecht imago, maar nu wordt de regio Beaujolais herontdekt! De imagoschade van de Beaujolais is helaas gekomen door het mindere kwaliteitsniveau van de ‘nouveau’ wijnen. In de jaren 70 en 80 werden er wedstrijdjes gehouden wie als eerste de nouveau wijnen in huis had gehaald. Elk jaar op de derde donderdag van november worden deze wijnen namelijk uitgebracht. Dit zorgde voor veel spektakel en het was ‘het gesprek’ van de volgende ochtend. Dit is vandaag de dag niet meer zo populair. De wijnen werden jong en fruitig uitgebracht waardoor er ook ‘schrale’ wijnen ontstonden en wij er als Nederlanders, in het algemeen, de wijnen minder serieus nemen of er zelf niet naar om kijken.

Wij zijn er dan ons ook erg van bewust dat menig klant bij ons nog niet eerder een goede mooie Beaujolais heeft gedronken. Des te meer reden om dit te veranderen en jullie te verassen met 2 mooie nieuwe toevoegingen aan ons assortiment.


Domaine Saint-Cyr wordt gerund door Raphaël Saint-Cyr die sinds 2008 het familiebedrijf heeft overgenomen. De wijnen worden biologische verbouwd en zo natuurlijk mogelijk gemaakt.
In ons assortiment hebben wij de cru Moulin-à-Vent  opgenomen en nu ook de Beaujolais Blanc gemaakt op kalkrijke bodem van de chardonnay druif. Zijn wijnen zijn licht, puur en verfrissend met diepgang.


De Beaujolais blanc is sappig, met aroma’s van citroenschil, groene appel en perzik. Geen invloeden van hout omdat hij ook met zijn witte wijn een lichtere, frissere stijl wilt neerzetten maar wel een gemiddelde volle body wat we mogen verwachten van Chardonnay. Drink deze wijn op diverse momenten alleenstaand of als begeleider bij diverse gerechten. Denk aan graved lax, langoustines met limoenboter en krab met avocadomousse.

De cru Moulin-à-Vent is elegant in de neus met aroma’s van cranberry, morello kersen, laurierblad, violet en rozen. In de mond heeft de wijn kracht, maar op een gedoseerde manier. Opnieuw duidelijk bloemig, zoethout, kersen en zeer ziltige tannines. Heerlijk om zo te drinken of serveer het met rilette van eend, kruidige karbonades of geroosterde pompoensoep.

 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency