Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Dominique Andiran ‘Vain de Ru’
2022-07-12
Een bijzondere nieuwe wijn bij de Vughtse Wijnkoperij!

Dominique Andiran was vroeger ski en zeilinstructuur voordat hij gefascineerd raakte van wijn. Hij werd gefascineerd van wijn toen hij in 1988 zijn oom hielp met de druivenoogst van dat jaar. Zijn oom maakte slechts een kleine hoeveelheid wijn en verkocht de meeste druiven aan een grote producent in Gascogne die dicht bij zijn wijngaard was. Tijdens een werkdag bij zijn oom belandde Andiran in het ziekenhuis, omdat hij in aanraking kwam met giftige stoffen door het sproeien met insecticides. Dat deed hem heel erg aan het denken zetten en leidde er toe dat hij in 2000 zijn eigen wijngaard begon en biologische verbouwde.  Hij zou het anders gaan doen. Dat was in die periode ook heel bijzonder want van de 20.000 ha wijnstokken in de Gasgogne werd maar 500 ha biologische bewerkt en zelfs maar 30 ha geheel natuurlijk.

Alle vreemde getallen op de etiketten zijn de jaargangen, maar dan in omgekeerde volgorde, want Dominique wil duidelijk laten zien dat hij zijn eigen gang gaat, en zijn wijnen daarom ook allemaal ‘Vin de France’ zijn.

Deze wijn wordt gemaakt van 100% Colombard geteeld op een klei bodem, rijk aan kalkgesteente. In de geur aroma’s van gele appel, gele pruim, gebarbecuede ananas, acacia en kruidnagel. In de smaak fijne hoge zuren met gemiddelde body en een elegante finale.

Stoere wijn voor iemand die eens wat anders wilt proberen maar ook een goede begeleider van diverse gerechten zoals gerechten met zilt en groentegerechten uit de oven zoals geroosterde wortel met camembert, pastinaak met peterselie en noten en ratatouille met pompoen.
 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency