Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Dominique Lucas - Les Vignes de Paradis
2022-07-26
Dit keer hebben wij ons assortiment uitgebreid met wijnen van een wijnmaker waar we al gek op waren. Namelijk de wijnen van Dominique Lucas - Les Vignes de Paradis uit de Savoie. De Savoie is een wijngebied in het oosten van Frankrijk, in de bergachtige gebieden net ten zuiden van Lac Léman (meer van Genève) en de grens met Zwitserland. Zijn wijnen behoren top de top van de regio. Volkomen unieke wijnen voor de liefhebbers van ultra-puur en superverfijning. Wij hadden al zijn Pinot Gris in ons assortiment en hebben nu uitgebreid met zijn Chasselas en Savagnin wijnen.

De ‘Quintessence’ wordt gemaakt van 100% Chasselas en is een kleine negocé wijn van Lucas. Deze wijngaarden zijn niet eigendom maar wel in zijn beheer. Aroma’s van witte peer, honingmeloen en appelbloesem. Strakke stijl met fijne zuren en veel body. Zeer spannende wijn!

De cuvee Un matin face au Lacwordt gemaakt van oudere stokken Chasselas. Aroma’s van citroen, rode appel en honingmeloen. Meer body en een duidelijke romigheid in deze wijn. Een complexe wijn die je aan het denken zet en nog heel lang na proeft.

Chasselas is de belangrijkste en meest aangeplante witte wijndruivensoort in Zwitserland. Lucas zijn wijnen bewijzen dat het ook op andere plekken, indien goed gemaakt kan worden aangeplant.

De 100% Savagnin is ook een pure stijl met aroma’s van citrus, witte perzik, kamille bloesem, amandel en brooddeeg. In de smaak een duidelijke kruidigheid van laurier. Absolute gastronomische wijn!

De hoeveelheden zijn dusdanig beperkt dat hij zijn flessen nummert. Voor de echte wijnliefhebber. 
 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency