Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! Edetària wijnen uit Terra Alta
2022-09-13
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij!

Edetària is een ambiteuze winery in Catalonië, 40 km ten zuiden van Priorat. Drijvende kracht en eigenaar is Joan Àngel Lliberia, wiens vader wijnbouwer was, en grootvader oenoloog, met andere woorden wijn zit hem in het bloed.

Terra Alta is het meest zuidelijke wijngebied van DO’s in Catalonië, Noord-Spanje. Het ligt op de grens van het binnenland van Tarragona. De DO kent ook de hoogste hoogtes, met bergtoppen tot wel 950 meter. De wijngaarden liggen verder naar beneden, in de uitlopers en op valleibodems. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat Terra Alta 'hoogland' betekent in het Catalaans. Terra Alta kreeg in 1985 de DO-status en heeft sinds de promotie een periode van modernisering ondergaan.

Het klimaat is een mix van mediterraan en continentaal, met lange, hete zomers en zeer koude winters, wanneer de temperatuur daalt tot -5 ° C. El Cierzo, een lokale droge wind die zijn oorsprong vindt in de vallei van de rivier de Ebro in het westen, speelt een cruciale rol bij het matigen van de temperaturen tijdens het groeiseizoen en helpt ook bij het voorkomen van meeldauwziektes op de wijnstokken. De bodems zijn klei en kustkalksteen, met een goede drainage.

Nieuw in ons assortiment is de Via Terra serie. De witte wijn wordt gemaakt van Garnacha Blanca. Een hele aangename geur met aroma’s van limoen zest, groene pruim, witte peer, groene meloen en aroma’s van kamille en honingbloesem met een kruidigheid van venkel en komijn. Zachte smaak mooi gebalanceerd met veel body en gemiddelde zuren.

Voor rood Garnacha Tinto. In de geur een hoge fruitintensiteit met aroma’s van maraschino kersen, pruimen, frambozenlikeur, zoet/zuur saus, anijs, beetje aards en licht vlezig in de geur. In de smaak een cranberry sappigheid, licht stevige tannines met frisse zuren en een lange finale.

Perfecte borrelwijnen maar ook heerlijk bij talloze gerechten!
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency