Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Een super gave terroir kist van Schloss Lieser jaargang 2022
2023-11-07
Als we het over Schloss Lieser hebben dan hebben we het over de champions league van Duitsland. Wat een geweldige riesling maakt Thomas Haag. Niet voor niets werd hij Winzer des Jahres 2015.
Deze unieke terroirkist 2022 bevat 6 door Thomas Haag gesigneerde trocken GG wijnen met 13,0% alc. van de wijngaarden:
- Doctor                                             - Juffer Sonnenuhr   
- Goldtröpfchen                                - Niederberg Helden
- Himmelreich                                    - Wehlener Sonnenuhr

Grosses Gewächs (GG) verwijst naar het hoogste classificatieniveau voor droge wijnen van wijnhuizen die lid zijn van het Verband Deutscher Prädikatsweingüter e. V. (VDP) zijn. Naast het adelaarslogo van de VDP hebben de wijnflessen ook het Erste Lage-logo (een 1 gevolgd door een onderstreepte druif) op de flessenhals. Je kunt dit ook wel vergelijken met de Grand Cru van Frankrijk.

De GG wijnen in deze terroir kist zijn niet de minste en vallen onder de beste wijngaarden van Duitsland. Deze bevinden zich in de ‘middle mosel’. De Midden-Moezel staat bekend om zijn steile hellingen van poreuze leisteen. Veel van de beste wijngaarden hebben geen bovengrond, alleen gebroken leisteen die in emmers naar de top van de helling moet worden vervoerd.

Hier bevind zich ook de wijngaard ‘Bremmer Calmont’, welke bekend staat als steilste wijngaard van de hele wereld met een helling van 65 º .

De Doctor wijngaard gelegen in Bernkastel omvat maar 3,26 hectare, waar we tevens ook het duurste landbouwgrond van Duitsland vinden.
Goldtröpfchen, ook wel ‘klein druppeltje goud’ vertaald bevind zich op een amfitheater met een zuidelijke positie. Dit zorgt voor een uitstekende rijping van de druiven.
Laat je verassen!

 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency