Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Ferrari F1® Limited Edition Blanc de Blancs
2023-05-09
Op 25, 26 en 27 augustus 2023 reist de Formule 1 opnieuw af naar Circuit Zandvoort. De tickets zijn al verkocht en de laatste worden nog verloot op de radio.

Bij de Vughtse Wijnkoperij hebben wij veel trouwe F1 fans en laten wij nu iets leuks voor jullie hebben. Een must-have voor iedere ‘’wijn- en Formule 1 liefhebber”: De Ferrari F1® Limited Edition!!
Dit is een blanc de blancs cuvee gemaakt door het wijnhuis Ferrari, uit Trento in Italie.

Drie jaar lang – te beginnen met het seizoen 2021 – viert de Italiaanse mousserende wijn bij uitstek de overwinningen van de grote kampioenen van de Formule 1®, met een Jeroboam van Ferrari op de meest iconische podia in de sportwereld. Formula 1® heeft Ferrari Trento als officiële partner gekozen, niet alleen omdat het een van 's werelds meest bekroonde wijnmakerijen is, maar ook vanwege zijn lange en prestigieuze geschiedenis.

De legende van Ferrari begon in 1902 met Giulio Ferrari, en zijn droom om een wijn te maken in Trentino die kon concurreren met de beste Franse Champagnes. Giulio was een pionier; hij was de eerste die aanzienlijke hoeveelheden Chardonnay in Italië aanplantte.

Omdat hij geen kinderen had, ging Giulio Ferrari op zoek naar een opvolger aan wie hij zijn droom kon toevertrouwen. Onder de vele kandidaten koos hij Bruno Lunelli, eigenaar van een wijnwinkel in Trento. Dankzij zijn passie en ondernemerstalent slaagde Bruno Lunelli erin de productie te verhogen zonder ooit in te leveren op kwaliteit. Inmiddels zit de 3de generatie Lunelli in het bedrijf.

In de geur een hoge fruitintensiteit van rijp fruit als gekonfijte citrus, witte peer en abrikoos maar ook door zijn langere rijping in de fles namelijk 38 maanden toont de mousserende wijn aroma’s van broodkorst en hazelnoten. De smaak is verfijnd en bied een elegante frisheid in combinatie met een ronde vulling en een zachte bubbel. Wees er snel bij want ze zijn beperkt beschikbaar!


 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency