Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Fiano uit Salento – Puglia, de meest Oostelijke regio van Italie!
2021-07-27
Fiano, een witte druif die zijn oorsprong kent in Campania- Italie. Maar we zien de druif ook in Sicilië, Puglia en Australië. De Fiano druif geniet weinig bekendheid. Zeker niet in vergelijking met bijvoorbeeld de Pinot Grigio. Fiano produceert gestructureerde witte wijnen met een gemiddelde tot volle body, rijke fruitaroma’s, bloemen, aromatische kruiden en frisse zuren. Een inheemse druif met een eigen persoonlijkheid. De frisheid van deze druif uit het zuiden van Italie, verast het meest.

De Fiano die wij in het assortiment hebben opgenomen komt uit Puglia van de coöperatie Cantine Pancrazio. Fiano uit Puglia produceert rondere en rijkere expressies.

De wijnstokken van deze wijn van Cantine Pancrazio zijn zo’n 20 jaar oud en staan op een kalkachtige klei – en kiezelbodem. De wijnboeren die onderdeel vormen van de coöperatie verbouwen al ruim 50 jaar wijnstokken rondom Salento. Hun 500 hectare strekken zich uit van vlakbij de kust van de Ionische zee tot aan de binnenlanden van de provincie Brindisi. De coöperatie bestaat uit zo’n 400 wijnboeren die in totaal zo’n 500 hectare wijngaarden bezitten in het productiegebied D.O.C. Salentino.

Een verrassend veelzijdige wijn met aroma’s uiteenlopend van limoen en sinaasappelschil tot abrikozen en iets weelderigs van rozen. Verfrissend en elegant door de mooie balans in friszure en rijpe tonen. Heerlijk bij Aziatische gerechten op basis van soja maar ook bij kip uit de oven met sinaasappel en rozemarijn.
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency