Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Finca San Blas uit Valencia
2024-06-11
Lang geleden kronkelde de rivier Conveniencia, inmiddels een ravijn, door dit landschap om er uiteindelijk een vruchtbare voedingsbodem achter te laten. Gevoed door een kalkrijke kleigrond zijn de wijngaarden van Finca San Blas op 75 km ten westen van Valencia te vinden rond Requena op een hoogte van 750 m. De zomers zijn er warm, de nachten koel en de herfst nat, als gevolg waarvan het rijpingsproces wat geleidelijker verloopt. De DO Utiel-Requena is wat onbekender en valt onder Valencia.

Conveniencia wordt gemaakt van een verassende blend welke bestaat uit 50% Chardonnay, 40% Merseguera en 10% Pinot Noir. Merseguera is de lokale druif van Valencia. Wat ons betreft een zeer unieke druif welke keer op keer verrast!

Betreft de vinificatie; handmatige oogst in de eerste helft van september. Na een fermentatie van twee weken rijpt de wijn gedurende twee maanden sur lie in roestvrijstalen tanks. Deze lie rijping geeft de wijn zijn body en structuur, wat je goed kan proeven.

Een aromatische fruitintensiteit van geel fruit als abrikoos, gele pruim, witte peer, wasachtig en bloemig als kamille bloesem. De smaak heeft zilt, hartigheid met een gemiddelde hoge body en zuren en een lange zachte finale. Gastronomisch multi-inzetbaar!
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency