Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij; Gavi van Cascina Ghercina!
2022-11-22
Gavi DOCG voorheen bekend als Cortese di Gavi DOCG wordt gemaakt van de Cortese druif en komt uit het zuiden van de Piëmonte, Italië. Dezelfde wijnstreek als waar we Barolo en Barbaresco vinden! We zien binnen de Gavi DOCG stille witten wijnen maar ook mousserend in frizzante en spumante vorm welke we tevens ook zien van de metodo classico, dezelfde methode die gebruikt wordt in de Champagne.

Omdat het Gavi gebied dichter bij Ligurië ligt zien we ook gastronomische en wijnbereiding invloeden uit dit gebied. Wat ook wel de frisse, licht fruitige stijl van deze mooie wijn verklaard. Het staat bekend om zijn kurkdroge karakter en knapperige, steenachtige en frisse zuurgraad, afkomstig van de mineraalrijke bodems van het gebied. Het boeket is bijzonder bloemig en biedt delicate aroma's die doen denken aan witte bloemen, citroenen, groene appels en honingdauw met een mooie amandelbitter in de afdronk.

Cascina Ghercina is opgericht in 1871 en doorheen de verschillende generaties is een duidelijke missie vooropgesteld: alleen eigen teelt en kwaliteit voorop. In 2002 heeft de familie 8 ha wijngaarden bijgekocht, gelegen op zuidwestelijke hellingen, midden in de Barolo regio. Deze liggen 360 meter boven de zeespiegel en de stroming van de 'Ghercina' rivier tussen de wijngaarden biedt een exclusief microklimaat. Bovendien hebben ze toen 5000m² wijnkelder gebouwd, die gedeeltelijk ondergronds ligt. Hierdoor is de opslagcapaciteit toegenomen tot meer dan 15.000 hectoliter. Het domein heeft ook wijngaarden in Langhe, Alba, Roero, Asti, Monferrato en Gavi.

Deze Gavi is een mooi voorbeeld van hoe een Gavi hoort te zijn!
Serveer met mooie visgerechten als mosselen in tomatensaus, vongole met knoflook, sjalot en kruiden en pesto bereidingen als Spaghetti al pesto Genovese.

 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency