Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Gewürztraminer van Muré
2024-05-28
Als je een wijn blind proeft en je ruikt een hele aromatische wijn met aroma’s van lychee, rozen, oranjebloesem en honing dan weet je vrijwel zeker dat je goed zit met Gewürztraminer. Deze druif heeft een heel kenmerkend smaakprofiel, welke je herkent uit duizenden! Wel kan hij in de smaak verschillen in droge of zoete versies. Wij zetten deze druif ook graag in met de cursus.

Muré hadden we al in ons assortiment met een fijne pinot blanc, riesling en pinot noir maar nu dus ook Gewurztraminer. 

Muré is een begrip in de Elzas. Sinds twaalf generaties (1648) wordt er in de familie hier wijn gemaakt. Het domein behoort tot de absolute top, mede dankzij het privé-bezit van een fantastisch terroir, Clos Saint Landelin. Muré huisvest even onder het plaatsje Rouffach, aan de voet van de Grand Cru wijngaard Vorbourg, waar zij het beste deel - de helling op het zuide Gewürztraminer.n, genoemd ‘Clos Saint Landelin’ van bezitten Het bedrijf omvat zo'n 25 hectare wijngaard, waarvan 12 hectare van de deze Clos St. Landelin.
Het bedrijf werkt volledig organisch en is dan ook biologisch gecertificeerd.

De Gewürztraminer past goed in dit zonnige terroir, waar in de nacht frisse winden uit de Grand Ballon en de Petit Ballon komen. Het geeft een fruitige en elegante wijn.

Off-dry typerende stijl Gewürztraminer! Deze wijn kan worden gedronken bij gerechten met foie gras, exotische gerechten en kazen zoals Munster of époisses.
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency