Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Gigondas ‘Cuvée non filtrée’
2023-02-14
Rood; de kleur van de liefde. Op zo’n dag als vandaag met Valentijnsdag zetten we graag een mooie rode wijn in de schijnwerpers. Een wijn die je samen met je lief vanavond heerlijk drinkt bij het eten of als avondwijn bij de openhaard.

Domaine du Roucas ligt tegen de heuvels van de Dentelles de Montmirail, goed beschut tegen de mistral, de harde Zuid-Franse wind die hier vaak waait. De leeftijd van de stokken is hoog, de grenache werd direct na de oorlog geplant in 1946, de syrah in 1983. De gemiddelde leeftijd van alle stokken is 55 jaar. Hoe ouder een wijnstok des te minder opbrengst maar des te meer complexiteit. En dat proef je maar al te goed bij deze wijn!

Uit Gigondas komen voornamelijk rode wijnen op basis van grenache, er is een kleine productie van rosé.
Roucas betekent in het lokale dialect rocher, rots. Gigondas (1.200 ha) is een dorpje in de zuidelijke Rhône.

De familie Chéron maakt al jaren vrij klassieke wijnen, welke voor een deel 24 maanden op foeders, grote eiken houten vaten, rijpen en goed kunnen ouderen. De gisting vindt plaats in roestvrij stalen tanks en duurt 14 dagen.

Krachtige, belegen wijn uit de zuidelijke Rhône. In de geur aroma’s van kers, pruim, rode bessen, gedroogde lavendel en tijm en een fijne kruidigheid. De smaak is stevig maar toch heel verfijnd.

Serveer bij het diner met daube (Provençaalse stoofpot), lamsbout met tijm en rozemarijn, confits van eend. Lamstajine met abrikozen, entrecote met chimichurri of heerlijk bij een kaasplateau met harde kazen hoog op smaak.


 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency