Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Graham's Vintage Port 2020 Bicentenary
2022-12-06
Heerlijk we gaan het fijne seizoen weer in van de kerst! Alles weer verlicht en overal hangt een fijne sfeer. Ook bij ons in de winkel zijn we al druk bezig met veel bijpassende wijnen voor de kerstmenu’s, kerstcadeaus en relatiegeschenken.

Met dit koude weer wordt er ook weer veel naar port gevraagd en de grote verzamelaars komen in de winkel voor iets moois om weg te leggen in de kelder. Nieuw bij ons is de Vintage Port 2020 van Graham’s. Wij zijn erg fan van Graham’s en hebben dit ook ruim in ons assortiment staan.  Dennis en Naomi hebben ook een bezoek mogen brengen aan Graham’s en hebben veel indrukken op gedaan.

In 2020 bestond Graham's 200 jaar. Ter gelegenheid van deze mijlpaal brengt Graham's nu de 2020 Bicentenary Vintage Port. Van deze zeer exclusieve en beperkt beschikbare vintage port zijn slechts 3.000 flessen gebotteld waarvan er 120 flessen naar Nederland komen.

De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden Quinta dos Malvedos, Quinta do Tua, Quinta Vale de Malhadas en Quinta Vila Velha. Quinta dos Malvedos ligt op 400 meter boven zeeniveau. Hier groeien de druivensoorten Touriga Nacional en Sousão aan 30 jaar oude druivenstokken. Ook de druiven uit Quinta do Tua zijn afkomstig van oude wijnstokken welke voor uitzonderlijke kwaliteit zorgen. Van de wijngaarden Vale de Malhadas en Vila Velha komen de druiven Touriga Nacional, Touriga Franca en Alicante. Hier komen de fijnste druiven vandaan.

Deze Vintage Port is de klassieke expressie van de Graham's stijl: geconcentreerd, weelderig en met tonen van vers, rijp, zwart fruit. Aanvullend met aroma's van munt, eucalyptus en een vleugje chocolade. Een wijn met een buitengewone complexiteit, fijne structuur en mooie balans.
 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency