Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Grand Siècle Itération N°24 van Laurent-Perrier
2021-12-28
Nederland staat niet in de top 10, in de lijst van exportbestemmingen van champagne. Helaas delen we een schrale 11e plek. Ondanks die 11e plek zijn we als champagneland bezig met een inhaalslag. Nederland is als enige uitschieter in Europa veel méér champagne gaan drinken in 2020. In totaal gingen er een kleine drie miljoen flessen richting ons land. Blijkt uit de cijfers van het Bureau du Champagne. En in 2021 zijn we blijven stijgen.

Champagne drinken we dus niet alleen nog maar om iets te vieren, maar ook bij de borrel, tijdens het ontbijt, lunch en/of diner. Waar die boost vandaan komt? De evolutie van fine dining, maar ook corona heeft waarschijnlijk het laatste zetje gegeven.

Daar waar ze in België veel meer brut stijlen verkopen, blijkt uit de cijfers dat er in Nederland meer cuvées de prestige en roséchampagnes worden verkocht.” Nederlanders drinken dus minder dan de Belgen maar zijn meer geïnteresseerd in exclusievere stijlen.  Wij spelen daar bij de Vughtse Wijnkoperij graag op in en presenteren jullie deze grande cuvee van Laurent-Perrier.

Hoewel het huis in 1812 werd opgericht, kreeg het pas in 1881 zijn huidige naam, toen keldermeester Eugène Laurent en zijn vrouw
Veuve Mathilde-Emilie Perrier het bedrijf overnamen en hun achternamen samenvoegden tot Laurent-Perrier. Het grote succes kwam echter in de jaren ’50 van de vorige eeuw, met de komst van de legendarische Bernard de Nonancourt.

Laurent-Perrier Grand Siècle is een prestigieuze blend van drie uitzonderlijk goede vintages die elkaar perfect aanvullen. De Grand Siècle wordt altijd gemaakt van 55% chardonnay en 45%  pinot noir. De chardonnay is exclusief afkomstig uit grand cru wijngaarden in de Côte des Blancs, de pinot noir uit grand cru wijngaarden in de Montagne de Reims. De rijping van iedere Grand Siècle hangt af van de blend en van het flesformaat.

Laurent-Perrier Grand Siècle N°24 is samengesteld uit de top vintages 2007, 2006 & 2004. Lichte goudkleur met een mooie schittering en een fijne mousse. Intense en complexe neus met licht gekonfijte citrus, gebak, gegrilde amandelen en subtiele tonen van honing en peperkoek. Fris en verfijnd met een mooie volle smaak en een lange, evenwichtige afdronk.
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency