Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Grand Vin de Château Latour 2013 & Les Forts de Latour 2015
2021-08-31
De oudste documenten van Chateau Latour gaan terug tot 1331.
Latour was tot het einde van de 16e eeuw een gezamenlijk heerschappij waarvan de mede-eigenaren pacht kregen van de boeren die het land bewerkten. In die tijd was het landgoed niet volledig bedekt met wijnstokken en toch overtrof de productie de vereisten ruimschoots. Er was geen goede opslag voor de wijn en deze moest binnen het jaar gedronken worden. Het landgoed bleef tot het einde van de 17e eeuw in handen van de familie Mullet, en hoewel het directe gebruik van het land geleidelijk het leasingsysteem verving, veranderde de wijnbouwsituatie weinig. Door opeenvolgende huwelijken en erfenissen werd Château Latour eigendom van Alexandre de Ségur, die al snel een aanzienlijke verzameling eigendommen in de Médoc verwierf. De echte wijngeschiedenis van het kasteel begon met de komst van deze familie. Vlak voor zijn dood in 1716 verwierf Alexandre de Ségur Château Lafite. Zijn zoon, Nicolas-Alexandre, werd door Lodewijk XV de « Prins van de Wijnstokken » genoemd. Als voorzitter van het parlement van Bordeaux breidde hij in 1718 de landgoederen van de familie verder uit met de aankoop van percelen van Mouton en Calon. Sinds 1993 is François-Henri Pinault eigenaar en hij voerde vele veranderingen door!

Sinds augustus 2015 werkt Chateau Latour geheel biologische, Ecocert gecertificeerd en op sommige onderdelen wordt biodynamische wijnbouw ook toegepast.

Château Latour was een van de eerste Bordeaux-eigendommen die in de jaren zestig roestvrijstalen tanks gebruikten voor de vinificatie.
De kunst van het blenden is enorm belangrijk voor deze wijnen. Een breed scala aan wijnen wordt geanalyseerd om de beste blend te bepalen die zal worden gebruikt om de Grand Vin van Château Latour te maken. De blend wordt vervolgens gekozen voor Les Forts de Latour en uiteindelijk voor de Pauillac. Bij de Vughtse Wijnkoperij hebben wij een beperkte oplage van de Grand Vin & Les Forts weten te bemachtigen! Voor de echte Bordeaux liefhebber!
 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency