Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Herdade da Aldeia de Cima
2021-05-12
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! De geschiedenis van Herdade da Aldeia de Cima gaat heel lang terug, het was eigendom geweest van verschillende Portugese koningen en hertogen. Sinds 1994 is Herdade da Aldeia de Cima eigendom van de familie Amorim,. Met een oppervlakte van in totaal 2400 hectaren, maar alleen 20 hectaren zijn wijngaarden. Het overige oppervlakte is gevuld met bossen, kurkbomen, olijfbomen, honing en een boerderij met verschillende dieren, onder andere ook de porco preto (Ibérico-varken).

Het domein heeft een bodem van verschillende soorten leisteen met een hoogte 300–424 meter boven het zeeniveau. Daarom is besloten hier een wijngaard te planten zoals in het Douro gebied; wijnterrassen met stenen muurtjes getekend, strakke patronen tegen de steile berghellingen. De wijngaarden zijn beplant met inheemse portugese druivenrassen.

Deze Reserva Branco (Alvarinho, Antão Vaz, en Arinto) is een combinatie van het terroir van dit land, met de invloed door het koelere klimaat en de diversiteit van de leistenen bodems. Een evenwichtige wijn die 9 maanden is gerijpt in nieuwe Franse eiken vaten van 550 liter, met een geurig aroma, lineaire structuur en met een hoge dichtheid en mineraal. Een neus met tonen van rijpe citrus, oranjebloesem en witte pruim, de notities van hout is erg zacht. In de mond proeven we vooral de variëteiten van sinaasappelschil. Het is een ronde, volle en harmonieuze wijn, die rijk in de mond is. Een exclusieve productie met maar 5000 flessen per jaar. 

Voor de Reserve Tinto (Alicante Bouschet , Alfrocheiro en Trincadeira) heeft 21% van de wijn 12 maanden gerijpt in Franse eiken vaten, 39% heeft 6 maanden gerijpt in Amphora vaten van 550 liter, zoals de eerste wijnen die in Alentejo geproduceerd werden. De rest heeft 4 maanden gerijpt in het aardewerk genaamd Tinaja. Deze Reserva rood is een bekend nationaal en internationale wijn die 92 uit de 100 punten heeft behaald. Deze wijn heeft ook de aandacht van veel pers gekregen vanwege hun label, ze hebben het best ontworpen label van een fles gewonnen in 2020. 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency