Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Herdade Do Arrepiado Velho | Branco / Tinto DOP Alentejo | Portugal
2023-01-17

Op zo’n 2.081 km afstand van de Vughtse wijnkoperij ligt het prachtige wijndomein Herdade Do Arrepiado Velho, waar traditionele architectuur en passie samen komen.

Het pand uit de 19e eeuw werd gebouwd in overeenstemming met de traditionele architectuur van de regio, prachtig bewaard gebleven vol, van ruimtes van zeldzame schoonheid. Men voelt de passie in elke hoek, in elk detail, zowel in huis als in de omringende ruimte. De Herdade do Arrepiado Velho werd in 2001 gekocht door de familie Antunes die op dat moment een ambitieus project begon: van Arrepiado Velho een troef maken en in een referentie van uitmuntendheid van Alentejo.

Herdade Do Arrepiado Velho | Arrepiado Branco
De fermentatie en rijping vindt plaats in RVS tanks. Door het oogsten in de nacht en het gebruik van RVS tanks behoudt de wijn zijn fraîcheur en goede zuurgraad. In de geur rijp citrus fruit, gele appel, oranjebloesem. en tropische fruit van ananas. Frisse smaak, elegant en rond door zijn rijke fruit met een lange finale.

Herdade Do Arrepiado Velho | Arrepiado Tinto
De fermentatie vindt plaats in RVS tanks met langdurig schilcontact wat zorgt voor extra extractie. Door het gebruik van RVS tanks behoudt de wijn zijn frisheid en heb je een mooie balans door het rijpen van 50% van de wijn op Frans eikenvaten van 225 liter voor 6 maanden. De wijn blijft nog 6 maanden rusten en wordt daarna gebotteld. Volle warme geur van kersen, bessen, gedroogde pruimen, mint, bloemig als violet en een lichte houtinvloed van cacao en vanille. De smaak is vol en elegant met zachte tannines en crispy zuurgraad.

2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency