Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Il Conte Villa Prandone uit de Marche
2023-04-04
De oorsprong van het wijndomein "Il Conte" gaat ver terug. Het domein is gelegen in de Provincie Ascoli Piceno en bevindt zich tussen de prachtige heuvels van Monteprandone. De volgende druivenrassen staan aangeplant: Montepulciano, Sangiovese, Merlot, Passerina, Pecorino en Trebbiano.

Het succes van deze wijnen stamt voort uit ervaring en passie voor de wijngaarden en het land. De combinatie van een lichte bries vanuit de Adriatische zee en deze afkomstig van de Sibilinni bergen schept een zeer gezond en evenwichtig microklimaat dat garant staat voor de ideale druivenrijping.

Wij hebben in ons assortiment 3 mooie wijnen opgenomen van dit wijnhuis.
De witte wijn Navicchio gemaakt van de Pecorino druif en de andere wijn genaamd Cavaceppogemaakt van de Passerina druif. Beide wijnen dragen de Offida DOCG herkomstbenaming. De rode wijn ‘Marinus’ valt onder de Rosso Piceno DOC gemaakt van Montepulciano & Sangiovese.

Pecorino, een inheemse witte druif die als het ware is ‘herontdekt’ nadat de druif bijna was uitgestorven wordt overal in het oosten van Midden-Italië gevonden en produceert zeer frisse, nootachtige wijnen.

Passerina is een oude en traditionele druivensoort. De druif wordt beschouwd als een mutatie van "Biancame" (de naam waaronder de Bianchello-druif in Marche bekend staat), en wordt vaak verward met Bombino Bianco en Trebbiano Toscano.
Wij ervaren
egante aroma’s in de neus van citrus, gekonfijt fruit en ook specerijen. De wijn is goed in evenwicht; de aanzet is aromatisch en krachtig met mooi verweven hout, gevolgd door een lange, kruidige afdronk.

De ‘Marinus’ is een stoere karakteristieke wijn! Zuiver en vol met intense aroma's van zwart fruit en bosvruchten. Erg smaakvol, lekker stevig met spanning en aangename tannines.

 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency