Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: 
Joan Sardà | Blanc Mariner & Xarel-lo
 Penedès | Spanje
2021-06-15

Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! De Xarel-lo druif geproduceerd als stille wijn is steeds populairder. Én terecht. Xarel-lo is een witte druif die we kennen als dragende kracht voor de mousserende Cava wijnen en vaak samen met de Macabeo (= Viura) en Parellada het basistrio daarvoor vormt. Deze druif als stille wijn is zowel als aperitief én gastronomische veelzijdig inzetbaar. En wij bij de Vughtse Wijnkoperij waren érg verrast en presenteren met trots 2 nieuwe wijnen in ons assortiment.

Joan Sardà is kleinschalig wijnhuis in Castellví de la Marca, een stadje in de Alt Penedès vlakbij Barcelona.

Masia Olivella is de naam van het familiedomein waar al sinds de zeventiende eeuw wijn gemaakt wordt. De wijngeschiedenis van de familie Sardà gaat terug tot 1927 toen druivenboer Tomàs Sardà Comellas zelf wijn ging maken. Het wijnhuis is uiteraard gespecialiseerd in Cava, maar ook in stille wijnen van xarel-lo, chardonnay en cabernet sauvignon. Joan Sardà werkt volledig biologisch.

Originele stille wijn gemaakt van typisch Catalaanse druiven waarvan doorgaans Cava wordt gemaakt. Bleekgeel met groene nuances. De geur is intens met aroma’s van wit fruit zoals appel en peer, florale tonen en een ondertoon van specerijen. De smaak is zacht en aromatisch met levendige zuren en een lange afdronk.

2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency