Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Johanneshof Reinisch
2022-05-24
Het wijngoed Johanneshof Reinisch heeft 40 hectare wijngaard en is een familiebedrijf sinds 1923 waar drie broers - Hannes, Christian en Michael - samenwerken. Ze produceren hoofdzakelijk rode wijnen (zo'n 60%) waarbij st. laurent en pinot noir, al ruim 600 jaar aangeplant in deze regio, de belangrijkste druivenrassen zijn.

Het wijnbouwgebied Thermenregion ligt net ten zuiden van Wenen. Zoals de naam al aangeeft komen er in dit gebied veel warmwaterbronnen voor, die al ten tijde van de Romeinen beroemd waren, en zijn er prachtige kuuroorden. Daarnaast is het gebied ook uitermate geschikt voor wijnbouw. De wijngaardbodem rondon Tattendorf en Gumpoldskirchen heeft een hoog aandeel kalk, dat uitermate geschikt is voor de druivenrassen die behoren tot de Burgunder (Pinot) familie.

Lang werd gedacht dat Saint-Laurent verwant was aan Pinot Noir. Sommige DNA-profilering suggereert dat het zelfs een direct nageslacht is, maar deze bevinding blijft onbewezen en het debat over de vraag of er een relatie is, gaat door. Wel staat vast dat Saint-Laurent een ouder is van Zweigelt (de andere ouder is Blaufrankisch).

Aan ons assortiment hebben we de Saint-Laurent en de Alter Rebstock toegevoegd.

De Saint-Laurent toont een aromatische fruit intensiteit van rode bessen, framboos en bramen. Daarnaast aroma’s van chocolade en bakspecerijen. Verfijnd met een goede kruidigheid en dichte structuur.


De Alter Rebstock wordt gemaakt van 50% st. Laurent, 30% blaufränkisch en 20% zweigelt. ‚‘Álter Rebstock‘ ook wel oude wijnstokken. In dit geval tot 40 jaar oud. In de geur een hoge fruit intensiteit met aroma’s van rood fruit als kersen, bessen en pruimen. Kruiden als laurier en zwarte peper. De smaak is erg sappig en fijn zacht. 

Serveer deze wijnen bijvoorbeeld met paddenstoelenrisotto, lichte stoofgerechten, wilde eend, pekingeend, kip makanan maar ook lekker bij simpele gerechten als pizza op tomatenbasis of een klassieke burger.
 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency