Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Kai Schätzel uit Rheinessen
2020-02-04
In september 2019 bezocht de Vughtse Wijnkoperij Kai Schätzel in Nierstein in de wijnregio Rheinessen. We vielen als een blok voor de energie van deze wijnmaker, zijn visie op het wijnmaken en natuurlijk zijn wijnen.
Pas in 2008 nam Kai het verwaarloosde wijndomein van zijn ouders over. Volledig autodidactisch stortte hij zich op het wijn maken. En niet zonder resultaat. 
Inmiddels VDP lid, de grootste stijger ooit in de Gault Millau én alle wijnen zijn al verkocht voordat ze gemaakt zijn...
Quote van Robert Parker: Kai Schätzel is one of the most exciting and interesting new developments in German Wine Culture!
Kai werkt volledig biodynamisch waardoor de opbrengst in volume weliswaar is gekrompen, maar de druiven zóveel meer concentratie, smaak en body hebben gekregen.... Alle druiven worden met de voet/ rubberen laarzen gestampt en schilinweking is standaard. Spontane vergisting geschied op natuurlijke manier (met eigen gisten) en de wijnen worden opgevoed in grote oude foeders. Sommige van deze foeders zijn meer dan 100 jaar oud! 

 
2020® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency