Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Katarzyna uit Bulgarije!
2022-11-01
Bulgaarse wijn is terug van weggeweest. Bulgarije- dat op dezelfde breedtecirkel als Bordeaux ligt - bezit twee grote troeven. Eén: een mozaïek van microwijnregio's, met telkens een ander klimaat (van continentaal tot mediterraan) en terroir (dichter bij de Zwarte Zee, diverse bodemtypes), met de Thracian Valley als een van de bekendste appelaties. Twee: de Bulgaren gokken niet alleen op internationale druivenrassen, zoals Cabernet Sauvignon, Merlot of Chardonnay, maar geven ook hun inheemse soorten (zoals Mavrud of Melnik) de erkenning die ze al lang verdienen.

Aan ons assortiment hebben wij 2 nieuwe wijnen toegevoegd van het wijnhuis ‘’Katarzyna’’. Het wijnhuis ligt gelegen in de Thracian Valley, het zuidoosten van Bulgarije. Geen oud huis want het is namelijk opgericht in 2002. De jonge getalenteerde tweeling Ivan en Scilen Kisiov staat in voor de vinificatie. Een prachtig gamma, wijnen met karakter en ziel, veel finesse.

De witte wijn wordt gemaakt van de druiven sauvignon blanc en pinot gris. In de geur heel aromatische met een hoge fruitintensiteit. De typerende sauvignon blanc aroma’s harmoniëren mooi met de zachte aroma’s van de pinot gris. Kiwi, gras, buxus, honingmeloen en verse groene kruiden. In de smaak gemiddelde body met zachte zuren en een fijne bitter. Heerlijke aperitief wijn maar ook bij talloze gerechten als ceviche van inktvis met groene appel, tartaar van coquilles met pata negra en citroenolie of pasta vongole met olijfolie.

De rode wijn wordt gemaakt van de inheemse Mavrud druif. In de geur rijp en gekonfijt fruit. Rijpe bramen, pruimen, gekonfijte rode/zwarte kers en frambozenlikeur, licht rokerig naast impressies van cacao, drop en kruiden. Een volle smaak met veel body, zachte zuren en rijpe tannines.
Serveer met diverse gerechten van de barbecue of de steengrill. Denk aan ossenhaas, lamsrack, gemarineerde beef yakitori spiesjes en ook bij stoof en wildgerechten zoals Boeuf Bourguignon of ree biefstuk met wildjus van port en sinaasappel.

 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency