Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: La Serra Blanc | Herència Altés
2021-12-14
Bij de Vughtse Wijnkoperij vliegen de heerlijke kerstgerechten ons al om de oren en worden wij elke dag weer getriggerd om mooie wijn-spijs combinaties te adviseren. Als we dan respons krijgen dat het een geslaagd diner was met de wijnen die fantastische combineerde geeft dit ons weer extra veel energie. Jullie blij met de combinaties en dus ook wij heel erg blij! Het zijn de kleine dingen die het hem dan doen, en hierin spelen wij graag een rol. Dus heb jij een mooi kerstmenu kom gerust langs en wij helpen je met de juiste wijnkeuze!

In het teken van onze bijzondere en exclusieve wijnen hebben we ook van het wijnhuis Herència Altés hun single vineyard cuvee opgenomen.
Wij proefde deze wijn afgelopen september bij de overzichtsproeverij van onze leverancier en waren enorm gecharmeerd. De Catalaanse Núria Altés heeft Herència Altés opgericht in 2010 als eerbetoon aan haar familie en haar familiegeschiedenis.

Een bijzondere wijn, dit is een single vineyard wijn. De druiven komen van de wijngaard La Serra Blanc in Terra Alta, een gebied in het zuiden van Catalonië. De stokken zijn geplant in 1900 en zijn dus al meer dan 100 jaar oud. Ze produceren ongeveer 300 gram druiven per stok, de gemiddelde opbrengst is 1000 kg per hectare. Dat is extreem weinig. Na de persing wordt het sap vergist in Oostenrijks eikenhout van 2500 liter gedurende 12 maanden. In de eerste twee maanden vindt bâtonnage plaats om de wijn ronder van smaak te maken. Daarnaast wint de wijn door bâtonnage aan complexiteit. Prachtige expressie van garnacha blanca.

Deze wijn laat zien wat garnacha blanca in huis heeft. In de geur rijp fruit als peer, abrikoos en honingmeloen, mooi kruidig met een rokerig accent van de houtopvoeding. In de smaak geconcentreerd fruit, opnieuw duidelijke kruidigheid en zachtheid van honing met ondersteunende zuren en een filmende afdronk.

Serveer met rijkere gerechten als een bouillabaise, kreeft Thermidor, zeebaars met gnocchi en beurre blanc, gevulde kerstkalkoen, kippenstoof met kaneel en komijn , Marokkaanse Tajine, geroosterde varkenshouder, gestoofde shortrib denk ook aan groenten gerechten als aubergine-courgette gratin en vegetarische tajine met venkel.
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency