Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: 
Laurent Miquel | Côte 136 Pech Cézarine & Côte 238 Pech Gentille
2021-05-04

Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! Deze week mochten wij online aanschuiven bij Laurent en Neasa Miquel. Zij presenteerden ons de nieuwe 'Côte' wijnen in de variëteiten Albarino en Syrah Grenache.

De wijngaard voor de Côte 238 Pech Gentille is te vinden op het domein Les Auzines dicht bij Lagrasse. Albarino is voor het eerst in 2011 aangeplant op Les Auzines, na uitgebreide analyse van het microklimaat en de bodem. De Pech Gentille is een klein stukje van de totale aanplant, waarvan de kwaliteit met kop en schouders boven de totale wijngaard uitsteekt. Lange inweking, vergisting en rijping op cement geven mooie dikte. Heerlijk fris, mooi fruit en een lange afdronk maken het voor ons een echte aanwinst!

De druiven voor Côte 136 komen van het andere domein van Miquel, Cazal Viel, gelegen in de AOP Saint Chinian. Temidden van de uitgestrekte wijngaarden met Syrah en Grenache onderscheid zicht het fruit van de Pech Cezarine zodanig, dat het recht doet aan een aparte cuvée. Een vroege oogst, een langzame extractie en beperkt gebruik van hout leveren een frisse wijn met lichte tannines. Ook hier een mooie expressie van het fruit.

De benamingen in de Côte serie zijn ontleend aan de fysieke locatie van de wijngaard. “A côte” is het resultaat van een geografisch oriëntatiepunt met behulp van contourlijnen, verspreid over het Franse grondgebied. Elke wijn is de weerspiegeling van een hoogtemarkering van een specifiek terroir dat een unieke stijl wijn oplevert.

2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency