Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij ; Les Brulières de Beychevelle
2023-11-14
Er zijn verschillende redenen waarom er in Bordeaux 2e en 3e wijnen worden gemaakt door de beroemde chateaus. Heel belangrijk; een vroege drinkbaarheid in tegenstelling tot de grote Grand Vin. Deze wijnen zijn vaak sneller op dronk en hoef je daarom ook niet zo lang weg te leggen in je kelder. Dit komt bijvoorbeeld doordat er vaak gebruik gemaakt wordt van jongere druivenstokken waardoor de wijnen wat fruitiger en toegankelijker zijn dan de strengere Grand Vin. Ook hebben de wijnen een andere druivensamenstelling en wordt er gebruik gemaakt van minder houtgebruik waardoor de tannines wat zachter zijn. Doordat de selectie zo streng is, is het een bijkomend voordeel dat deze 2e en 3e wijnen ook van uitstekende kwaliteit zijn. En tevens bied de 2e of 3e wijn de kans om een wijn van een beroemd chateau met naamsbekendheid te drinken. Deze wijnen zijn dan vaak ook wat vriendelijker geprijsd dan de grote Grand Vin. Houdt bij deze wijnen ook zeker rekening met de goede Bordeaux jaren.

Château Beychevelle bezocht de Vughtse Wijnkoperij al een aantal jaren geleden, Recent heeft Beychevelle een gloednieuwe winery gebouwd. Château Beychevelle heeft 250 hectare grond, waarvan er ongeveer 90 beplant zijn met wijnstokken.
Al eerder hadden we de 2e wijn van het chateau in huis maar nu ook de 3e wijn ‘Brulières’.

De 12 hectare wijngaarden van Brulières de Beychevelle liggen op 5 km van de wijngaard van Beychevelle; omdat ze verder van de monding van de Gironde liggen, profiteren ze van een koeler klimaat. De blend van Brulières bestaat uit slechts twee druivensoorten: Cabernet Sauvignon en Merlot. Gevinifieerd en gerijpt in een aparte wijnmakerij, wordt hij met dezelfde zorg geproduceerd als Château Beychevelle en Amiral de Beychevelle.

Een ware charmeur met een zacht puur fruitig karakter maar ook kruidigheid en kracht. Veel bessen fruit, zwarte kersen en pruimen, bloemig als violet, kruidig als peper en rozemarijn en lichte invloeden van het eiken als cacao en toast. De smaak is zacht en sappig met soepele tannines en frisse zuren.
De Vughtse Wijnkoperij adviseert om deze wijn te drinken vanaf 2023 tot 2026.
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency