Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Les Caves Cathédrales du Mas Théo
2023-02-07
Mas Théo is gesitueerd in het hart van de Drôme Provençale binnen de appellatie Grignan-les-Adhemar. Een wat minder bekende appellatie uit de zuidelijke Rhône. Maar omdat de wijn zo ‘natuurlijk’ mogelijk is gemaakt en je te maken hebt met wetgeving waarin ze deze wijnen atypische vinden, hebben ze bij Mas Théo ervoor gekozen om de wijn te classificeren als
‘Vin de France’. Ze hechten meer waarde aan de Demeter certificering dan de AOP certificering. Demeter behaalde hij in 2011 en ze werken daarnaast zo natuurlijk mogelijk.


Natuurwijnen vormen een trend. Weliswaar is het aantal wijnen wat natuurlijk gemaakt wordt laag in aantal, de impact op de wijnwereld is er zeker! Er zijn beroemde restaurants, zoals het Noma in Kopenhagen, die alleen maar natuurwijnen schenken.

De filosofie achter natuurwijnen is om zo min mogelijk in te grijpen tijdens het proces van wijnmaken. Het begint met gezonde druiven, die groeien op onbespoten ‘schone’ grond, alleen dan kan je wijnmaken met minimale toevoegingen en technieken. De wijnmaker ziet zich letterlijk als slechts de begeleider van de wijn. Wij zijn voorstander van dit proces maar zoeken wel echt naar wijnen waarin wij qua kwaliteit en smaakniveau echt overtuigd zijn!

Bij de Vughtse Wijnkoperij hebben wij 2 wijnen aan ons assortiment toegevoegd.

De witte Mogul heeft een hoge fruitintensiteit met aroma’s van bloedsinaasappel, gele pruim, rode kers, tutti frutti, notige van walnoot, maar ook een pittigheid van gember en verse kruiden. Zeer spannende wijn met een lichte body en fijne zuren.

Serveer met diverse lunch gerechten als champignon omeletten, broodpudding met gekaramelliseerde appeltjes, diverse groenten of kaas quiches.

De Le p'tit Gab 2019 krijgt een maceratie van 15 dagen waardoor er meer kleur en smaak vrij komt, gevolgd door vinificatie en rijping op roestvrijstalen vaten. In de geur een hoge fruitintensiteit met aroma’s van aardbei, rode pruim, sleedoornbessen en een beetje gekookt rood fruit. Fijne specerijen geur van kruidnagel, anijs en zwarte peper en gedroogde bloemaroma’s van lavendel. De smaak is licht met een gemiddelde body maar stevige tannines en een lange finale. 

Heerlijk om zo te drinken maar ook als begeleider van de barbecue, gedroogde tomatentaart met tapenade, portobelloburger of gevulde lamsbout met artisjok. 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency