Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: ‘Les Quinze Hommées’ Muscadet
2022-07-19
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij!

Ziltigheid en goede frisse zuren deels door het maritieme klimaat beschrijven deze druif het beste, Melon de Bourgogne’.
Laten we daar nu net zin in hebben met dit warme weer.

In de wijnwereld is het gebruikelijk dat de beste Melon de Bourgogne-druiven langdurig contact met de droesem hebben      (sur lie genaamd op Muscadet-labels) en soms ook vatrijping. Dit resulteert in wijnen met meer diepte, textuur en complexiteit. Deze wijn rijpt 3 maanden sur lie dus is meer gefocust op zijn frisheid.

Jérémie Huchet (1977) en Jérémie Mourat (1977) zijn twee jonge, energieke wijnmakers. Ze noemen zichzelf Les Bêtes Curieuses, letterlijk vertaald, de nieuwsgierige beesten. Beiden hebben ze een achtergrond in de Loire en hebben ze de kunst van het wijnmaken geleerd in de nieuwe wereld, in respectievelijk Australië en Zuid-Afrika. Maar een terugkeer in de Loire was onvermijdelijk. Nadat ze elkaar in 2005 ontmoetten op de Wijnbeurs in Londen, ontdekten ze dat ze gelijkgestemden zijn. Een hechte vriendschap ontstond. Inmiddels maken ze moderne wijnen met een respectvolle visie op hun land. Hun wijnen zijn gedurfd uitgemonsterd en spatzuiver.

De Les Quinze Hommées heeft zeer herkenbaar aroma's van citroen, met een kleine tropische, iets meer rijpe toets. In de smaak is de aanzet strak met citrusfruit. In de afdronk een fijn bittertje en een mooie lange ronde textuur.

Serveer met mooie gerechtjes uit zee; mosselen, oesters, sint-jakobsschelpen, scheermesjes en ook met slakken en geroosterde kip met lichte sauzen, en groentes als pompoen, pastinaak, koolrabi, mais en knolselderij.
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency