Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: ‘Otto’ Soave Classico
2023-05-16
Veneto, met als hoofdstad Venetië, is de belangrijkste van de
drie regio's die de
Tre Venezie vormen (Veneto, Friuli-Venezia Giulia & Trentino-Alto-Adige) De Veneto produceert meer wijn dan enige andere regio in Italië. En de Veneto is geografisch gezien de meest diverse wijnstreek van Italië.

De Soave DOC en Soave Superiore DOCG is wereldwijd de meest gedronken witte kwaliteitswijn uit de Veneto. Hij dankt zijn fijne, delicate smaak aan de Vulkanische bodem onder de wijngaarden iets ten Oosten van Verona en aan de Garganega druif, die in de fles meestal gezelschap krijgt van Trebbiano, Pinot Blanc of Chardonnay.

Graziano Prà maakt al deel uit van het bedrijf ‘Azienda Vinicola Pràsinds het begin van de jaren 80, maar het waren zijn vader en grootvader die zijn lot als wijnmaker bezegelden. Regio's als Monte Grande en Monte Bisson in Soave en Morandina in Valpolicella hebben dankzij hem internationale bekendheid verworven; kleine gewaardeerde Crus gelegen in sterke wijnbouwgebieden. De principes die zijn verhaal hebben gevormd, zijn in essentie, het respect voor het land. Zuiverheid is een sleutelwoord om de wijnen van Graziano te omschrijven. Hij heeft nog steeds de leiding over de wijnbereidingsbeslissingen en, in de wijnkelder, geeft hij de voorkeur aan de verhoging van de vrucht.

In neus een zachte fruitintensiteit van limoen, perzik en abrikoos en elegante aroma’s van bloesem als meidoorn en jasmijn. De smaak is licht en elegant met viscositeit, fijne bitters, goede zuren en rokerige mineraliteit wat resulteert in een subtiele complexiteit.

Serveer heerlijk als glas om zo te drinken of bij diverse gerechten als asperges, zalmtartaar met citroen en dille,  zeevruchtenrisotto, coquilles in notenboter, en kip tortiglioni met prei en dragon.
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency