Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: ‘The Stone Terraces’ een vintage port van een micro-terroir!
2023-10-24
Voor de liefhebber & de echte port verzamelaars hebben wij weer wat moois aan ons assortiment toegevoegd. Naomi bracht afgelopen maand een bezoek aan Graham’s en kwam vol enthousiasme terug. Ook deze vintage port werd er geproefd, waar Naomi niet over uitgepraat raakte! Een vintage port wordt alleen geproduceerd wanneer de wijngaarden wijnen van onvergelijkbare elegantie en complexiteit leveren. Dit is pas de vijfde keer dat Graham’s een Vintage Port heeft gemaakt van dit micro-terroir!

Quinta dos Malvedos, één van de belangrijkste wijngaarden van Graham’s, bestaat voor ongeveer drie hectare uit Stone Terraces die dateren uit de 18de eeuw. Deze stenen terrassen zijn zorgvuldig gereconstrueerd na de tijd van phylloxera. Ze zijn ontworpen om Ports te produceren die een uitzonderlijke concentratie en krachtige smaak hebben. Dit wordt gedaan met behulp van technieken die de afgelopen honderden jaren nauwelijks zijn veranderd.

The Stone Terraces is in de eerste plaats een field blend, al is er een meerderheid van de rijpe Touriga Nacional druif in te vinden. De wijn bestaat verder uit kleine badges met relatief jongere druiven Touriga Franca, Sousão en Alicante Bouschet
Het groeiseizoen van 2021 was één van de koelste van de afgelopen jaren, samen met de neerslag in het begin en midden van de oogst heeft dit bijgedragen aan bovengemiddelde opbrengsten. Dit was een jaar waarin de gematigde klimatologische omstandigheden een langzame, geleidelijke groei mogelijk maakte waardoor een evenwichtige rijping ontstond. Ook droegen de koele nachten tijdens de oogst bij aan een uitstekende zuurgraad en zeer goede kleur in de elegante wijnen.

Ongelooflijk frisse aroma's van bramen en zwart fruit met daarachter verleidelijke tonen van mango. Dit tropische fruitelement is aanwezig in alle The Stone Terraces releases en is een van de meest herkenbare aspecten van de wijn. In de mond is de wijn tegelijkertijd geconcentreerd en verfijnd met mooie tannines en een strakke zuurgraad, welke een sublieme elegantie en balans leveren. Heldere, zwarte smaken worden aangevuld met een vleugje aardbei en mango. Een indrukwekkende nieuwe jaargang van The Stone Terraces.

Deze Port is heerlijk bij choco desserts als donkere chocoladesoufflé, chocolade lava cake, chocolademousse en lekker bij diverse kazen als Nederlandse Romero uit Ijsselstein, Bellavitano Espresso kaas uit Amerika, Shropshire Blue uit Engeland en Blue61 uit Italië. De wijn kan nog decennia lang bewaard worden.
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency