Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Mâcon-Villages
2022-09-20
Vignerons Associés is een specialist in de Mâconnais. Door een intensieve samenwerking met de boeren en een moderne winery worden hier wijnen gemaakt van hoog niveau. Dat wisten we al doordat we in ons assortiment hun Saint-Véran al in de winkel verkochten.

Bourgogne voor een vriendelijke prijs vinden is vandaag de dag erg lastig. Doordat deze grote coöperatie met diverse boeren samenwerken kunnen zij betaalbaardere wijnen produceren.

Mâcon-Villages is een appellatie voor droge witte wijnen gemaakt van de Chardonnay druif. Deze druiven worden geproduceerd in geselecteerde gemeenten van het wijngebied Mâconnais in het zuiden van de Bourgogne. De appellatie vertegenwoordigt een kwaliteitssprong ten opzichte van de standaard Mâcon-titel.

Over het algemeen is het landschap van de Mâconnais er een van glooiende kalksteenheuvels, in het oosten begrensd door de rivier de Saône terwijl deze naar het zuiden stroomt om de Rhône net buiten Lyon te ontmoeten. Het klimaat toont tekenen van de nabijheid van de regio tot de Rhône-vallei. De gemiddelde temperaturen zijn hoger dan in de rest van de Bourgogne. Er valt minder regen en - misschien wel het belangrijkste - er is minder risico op door de wijnstokken beschadigende voorjaarsvorst. Chardonnay rijpt hier met meer succes dan verder naar het noorden en de wijnen die het produceert zijn aanzienlijk rijker dan die van Chablis - de meest noordelijke Bourgondische appellatie.

In de geur is alles mooi gedoseerd fijn citrus fruit, peer, rode appel en licht bloemig als acacia en kamperfoelie. In de smaak rond met fijne ondersteunende zuren en een nootachtig karakter. Een wijn voor alledag!

 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency