Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Michel Genet | Champagne Grand Cru | Blanc de Blancs | Brut Spirit | Champagne AOP | Frankrijk
2021-01-05

Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! Michel Genet | Champagne Grand Cru | Blanc de Blancs | Brut Spirit.... een heerlijke Blanc de Blancs Champagne voor een net zo heerlijke prijs om 2021 nogmaals in te luiden!
 

De gemeente Chouilly in de Côte des Blancs is beroemd om zijn hoge kwaliteit chardonnay. Niet voor niets behoort zij tot de 17 gemeentes met een grand cruclassificatie. Met meer dan 500 hectare heeft Chouilly het grootste 100% grand cru-wijngaardareaal in de Champagne. Het terroir en de expositie van de wijngaarden zijn zo gevarieerd dat de gemeente Chouilly ook wel ‘een kleine Champagne binnen de Champagne’ wordt genoemd. Het wijnhuis, opgericht door Michel Genet, maakt al enkele generaties lang champagne in Chouilly en het bezit er 9 hectare, verdeeld over 37 verschillende percelen. Uiteraard is het overgrote deel beplant met chardonnay, een klein gedeelte met pinot noir. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken is 35 jaar. Vincent, Agnès en Antoine hebben de leiding van hun voorouders overgenomen en produceren jaarlijks op duurzame wijze circa 80.000 flessen champagne.

In het gebied heerst een relatief koel klimaat met kalkrijke bodems. De druiven zijn afkomstig van eigen percelen in de Grand Cru gemeenten Chouilly en Cramant. De stokken zijn gemiddeld 35 jaar oud.

Deze Blanc de Blancs is gemaakt uit de chardonnay druif. De chardonnay druif doet het heel goed op kalkhoudende bodems en geeft de meest verfijnde, elegante en delicate champagnes.

Méthode Champenoise, waarbij de tweede gisting plaatsvindt op fles. De Brut heeft een dosage van maximaal 9 gram suiker per liter. Genet werkt op duurzame wijze in wijngaard en kelder. De wijn is veganfriendly geproduceerd.

Delicaat, vederlicht en harmonieus met een fijne mousse en aroma’s van appel, brioche en witte bloemen. Een Blanc de Blancs met een perfecte prijs/kwaliteit verhouding!

Perfect als aperitief of als begeleider van lichte hapjes met onder andere vis, schaal- en schelpdieren.

 

2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency