Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: 'Naujan Blanc' van de familie Despagne
2022-08-02
De afgelopen decennia heeft Jean-Louis Despagne de wijnwereld verrijkt met zijn sublieme Bordeauxwijnen, voornamelijk uit Entre-Deux-Mers.

Entre-deux-Mers is een grote
subregio en appellatie van de Bordeaux-wijnstreek in Zuidwest-Frankrijk. "Entre-deux-Mers" vertaalt zich letterlijk als "tussen twee zeeën", hoewel de betreffende zeeën in feite rivieren zijn - de Garonne en de Dordogne, die respectievelijk de zuidwestelijke en noordelijke grenzen van het gebied vormen.

Despagne werkte een aantal jaren als oenoloog in Noord-Afrika en in Noord- en Zuid-Amerika voordat hij Château Tour de Mirambeau, in Naujan et Postiac, van zijn vader overnam. Hij had er grootse plannen mee. Het areaal werd uitgebreid naar bijna negentig hectare, de dichtheid van de stokken werd flink verhoogd en de opbrengst beperkt.

Beetje bij beetje is het drietal erin geslaagd om het strakke keurslijf van de regels van Bordeaux van zich af te schudden en hun eigen weg te kiezen.


De cuvée van Sauvignon en Sémillon wordt gevinifieërd met natuurlijke gisten van de eigen wijngaard. De wijn rijpt negen maanden in Franse barriques.

Een delicate neus van citrusvruchten met tonen van verse hazelnoot en vanille. Een pittige en levendige entree, mineraal en voluptueus citrusfruit met in de afdronk roze grapefruit. Serveer met buikspek met Aziatische kruiden, gegaarde varkenswangen met Chinese kruiden, Thaise kip met citroengras, laos en koriander, geroosterd varkensvlees, tarbot met dragon beurre blanc, vispastei of geroosterde zeeduivel met girolles.
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency