Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: nieuwe jaargang MIP rosé's!
2021-02-17
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! We hebben flink genoten van sneeuw en ijs, maar met de dooi start het verlangen naar de lente! 
Vanaf vandaag kun je bij ons terecht voor de nieuwe jaargang MIP Rosé’s en Hydropathe!
Het wijndomein Guillaume & Virginie Philip wordt gerund door Guillaume en zijn vrouw Virginie Philip. In 2007 maakten zij hun eerste wijn, de MIP Classic Rosé. In onze winkel is deze wijn jaar na jaar een enorme hit. 
De wijngaarden zijn gelegen aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier. De bodem rond het domein bestaat uit klei, leem, zand en stenen, een goede samenstelling voor de productie van smaakvolle en aromatische rosé-wijnen. In de wijngaarden staan vooral syrah, grenache, cinsaut en rolle (vermentino) aangeplant. Elk perceel wordt apart gevinifieerd om per bodemtype de meest passende vinificatiemethode toe te kunnen passen. Door het warme en droge klimaat komen er weinig ziektes in de wijngaarden voor en is het gebruik van bestrijdingsmiddelen dus nauwelijks nodig. De wijnen zijn fruitrijk, elegant kruidig, floraal en bovenal heerlijk zuiver. 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency