Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Ornellaia - Il Vigore - 2019
2022-06-14
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! Ornellaia is één van de tophuizen waar wij graag mee weken. Ornellaia begon het Vendemmia d'Artista-programma met de vintage van 2006, waarbij kunstenaars elk jaar de opdracht kregen om labels te illustreren. – IL VIGORE – is de 34e vintage van Ornellaia. 
Elke kist (6x750ml) van Ornellaia 2019 bevat één fles met het speciale label en 5 flessen met het reguliere label. 

Het landgoed Ornellaia werd in 1981 opgericht door Marchese Lodovico Antinori. De meeste wijngaarden liggen op de heuvels rond Bolgheri, een gunstige ligging dankzij de directe zon, de zeebries en de diverse grondsoorten. 

De wijn heeft 18 maanden gerijpt in de barriques, in de temperatuur gecontroleerde kelders van Ornellaia. Na de eerste 12 maanden van de rijping, is de wijn geassembleerd, waarna de wijn nog 6 maanden heeft gerust in de barriques.

Ornellaia - Il Vigore - 2019 
“Met een intens diep-robijnrode kleur heeft Ornellaia 2019 heeft een bouquet vol intrigerende tonen van specerijen en balsamico, met daarbij onder andere zwarte peper, salie en aromatische kruiden. De wijn is zowel full-bodied als levendig in de mond, een vullend palet met krachtige, elegante tannines, eindigend met een lang aanhoudende en prachtig frisse finale.” 
Olga Fusari - wijnmaker 
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency